Новини от Пловдив » Градът » Педагози в район „Централен“ се обучават как да помагат на деца с психологически травми
Градът Образование Пловдив Район Централен

Педагози в район „Централен“ се обучават как да помагат на деца с психологически травми

Специалисти от детските градини и училищата в район „Централен“ участват в проект на фондация „За нашите деца“ и УНИЦЕФ

С утвърдени практики за психологическа помощ при ежедневната работа с деца, претърпели различен вид травми, се запознават част от педагозите от детските градини и училищата в район „Централен“. Това се случва в рамките на двудневно обучение, организирано от фондация „За Нашите Деца“, съвместно с регионалния офис на УНИЦЕФ в България. То се провежда от водещи лектори в областта на социалните услуги. Мястото е базата на Комплекса за ранно детско развитие в бившата сграда на дом „Рада Киркович“. Заедно със свои колеги от различни институции педагозите от ОУ “Гео Милев“, ОУ „Княз Александър I“, детските градини „Перуника“ и „Мирослава“ се запознават с примери от практиката, свързани с оказването на първа психологическа помощ, управлението на стреса и спецификата при работата с уязвимите деца, включително деца-мигранти.

В рамките на проекта, по-рано тази седмица, курс за подкрепа на развитието на децата до 3-годишна възраст преминаха здравните работници, детегледачките и педагозите от четирите ясли на територията на района. В обучението бяха засегнати темите за ефективната комуникация с родителите, насърчаването на емоционално-социалното, езиковото и когнитивното развитие на най-малките.

Следващата година екипът на районното кметство е планирал заедно с фондацията да разработи още поредица от курсове и обучения, свързани със спецификата на образователните институции, намиращи се на територията на „Централен“./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...