майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Областният управител на Пловдив: Помагахме на автомобили с летни гуми и без вериги, заседнали в преспите над Бойково
Важно Градът Кадър на деня Общество Пловдив Регион

Областният управител на Пловдив: Помагахме на автомобили с летни гуми и без вериги, заседнали в преспите над Бойково

Обстановката в областта се нормализира, шофьорите да се подготвят за зимните условия, заяви д-р Зюмбилев

„Пътят до единственото село в Пловдивска област – Ситово, което беше откъснато от света след снощната буря, ще бъде отворен за движение в рамките на деня“. Това съобщи областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев, който веднага след извънредното заседание на Министерски съвет лично провери как върви разчистването на пътя. Областните управители се включиха дистанционно, за да докладват обстановката в своите региони.

„На пътя над Бойково работят два екипа на пътноподдържащата фирма и на горкото стопанство. Напредват бързо и много скоро ще стигнат до Ситово“, заяви областният управител. По думите му обаче десетки шофьори, въпреки предупрежденията за лошо време, са тръгнали към планината, без да оборудват колите си със зимни гуми и вериги. „Наложи се да помагаме на закъсали в преспите автомобили, защото пречеха на движението и на работата на снегопочистващата техника“, обясни д-р Зюмбилев. Той призова собствениците на автомобили да се подготвят за зимните условия, за да не създават проблеми на пътя.

Той е провел разговори с кметовете на населени места, където има по-сериозни проблеми. „Кметът на Перущица ме увери, че на хижа „Върховръх“ няма бедстващи хора. Пътят е разчистен и малко след 12 часа групата, която е била там е отпътувала безпрепятствено“, допълни областният управител.

Според последните данни, които са му били докладвани, без ток все още са асеновградското село Лясково, селата от община Куклен – с. Яврово, с. Цар Калоян и районът на хижа „Здравец“, карловското село Христо Даново, родопските села Лилково и Ситово. Без ток е и град Лъки, където работят два аварийни екипа на електроразпределителното дружество. „Имам уверението на ръководителите от EVN, че до края на деня ще бъде възстановено електричеството във всички населени места“, заяви още областният управител./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...