Новини от Пловдив » Градът » Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ дари стелаж с брошури за онкоболните в МБАЛ „Централ Хоспитал“
Градът Здраве Пловдив

Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ дари стелаж с брошури за онкоболните в МБАЛ „Централ Хоспитал“

Елегантен стелаж с брошури за онкоболните дари фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ на Отделението по Медицинска онкология и Хематология в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив.

Информационните материали са разработени от екипа на фондацията и са изцяло насочени към жените с диагноза рак на гърдата, разясняват въпроси и проблеми свързани с пътя на пациента, провеждането на химиотерапията, сексуалния живот, храненето и физическите упражнения за раздвижване след операция от рак на гърдата, а също така и отношенията с децата и близките. Брошурите отговарят на много въпроси, които непрекъснато измъчват онкоболните, казаха експерти от фондацията.


„Наръчник за правилно хранене“ е най-търсената брошура и се изчерпва и най-бързо. Този информационен материал предизвика огромен интерес не само сред пациентите с рак на гърдата, а и сред всички останали, защото в него те намират отговори на много въпроси, обясни старшата сестра Христина Иванова. Болните се вълнуват с какво да се хранят по време на лечението и как могат да поддържат имунната си система силна. Огромно любопитство предизвиква темата за „Митовете и легендите“ относно храненето, широко застъпена в брошурата.


Партньорството между МБАЛ „Централ Хоспитал“ и Фондация „Една от 8“ започна преди повече от 5 години. Тогава основателката Нана Гладуиш и хора от екипа на фондацията лично посетиха отделението и подкрепиха пациентите, които се лекуват там. Досега представители няколко пъти гостуват в лечебното заведение и помагат на болните и техните близки./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...