майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Полиция » Шампионът Царски обучи 100 полицаи да шофират в екстремни условия
Пловдив Полиция

Шампионът Царски обучи 100 полицаи да шофират в екстремни условия

Първото специализирано обучение за полицаи се проведе на писта „Дракон” край пловдивското село Калояново от екипа на многократния автомобилен шампион и старши треньор Илия Царски и  неговия партньор Иван Цончев. През петте етапа на едномесечния курс общо преминаха 100 полицаи от подразделенията на пловдивската дирекция на МВР. Освен на лекциите, особено внимание бе обърнато на практическата част с управление на служебните автомобили, които се ползват на терен. Следвайки професионалните съвети, полицаите придобиха редица полезни допълнителни умения, които да гарантират сигурността им по време на работата – бързото адаптиране в определена сложна обстановка на пътя,  контрол над автомобила в лоши метеорологични условия, овладяване на волана при движение с висока скорост или изпълнението на трудни завои и резки маневри, са част от практическите похвати, които усвоени по време на тренировките.


По думите на директора на ГДНП гл. комисар Атанас Илков, който присъства днес на финалния етап на обучението, подобна форма на професионална подготовка е изключително важна и полезна, за да гарантира живота и здравето на самите служители, както и на останалите участници в движението. Атанас Илков изрази очакването си, че след очаквания положителен резултат от анкетирането на преминалите курса полицаи, инициативата ще бъде приложена и за останалите им колеги в страната.
Задоволството си от подобна форма за разширяване на познанията и уменията на служителите изрази и директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Георги Чергов, който пожела на колегите си случаите на рисково шофиране да са по-малко в ежедневието им.
Идеята за специализирано обучение на полицейския състав от ОДМВР – Пловдив за подобряване на професионалните умения при шофиране по време на изпълнение на служебните задължения възниква преди година, като продължение на подобна иновативна инициатива през 2018 година. Проектът се финансира от Фонда за безопасност на движението и е израз на един от водещите приоритети на ръководството на МВР за намаляване на пътнотранспортните произшествия и подобряване на пътната безопасност.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...