Новини от Пловдив » България » 18 медала за българските ученици от Световното състезание по математика
България Важно Образование Общество

18 медала за българските ученици от Световното състезание по математика

Български ученици се прибраха с 18 медала от Световното състезание по математика в Южна Корея. Половината от отличията са златни. Децата са възпитаници на Софийската математическа гимназия, предаде NOVA.

Равносметката след Сеул – 18 ученици, 18 медала. По един за всеки представител от България. На стената с успехите на учениците от СМГ вече се добавят 9 златни, 8 сребърни и един бронзов медал. Злато вкъщи носи шестокласникът Камен Пехливанов.

„Имаше материал, който е за по-голяма възрастова група. Но на нас ни беше включен в подготовката и не ме изненада толкова“, разказва Камен. „Успехът си Камен дължи на правилното разпределение на времето. +Това беше решаващото. Тук трябваше да жертваш някоя грешка, но да ги решиш бързо, за да можеш да дадеш на всички отговори“, сподели още момчето.

На 14-ото международно състезание по математика взимат участие над 700 ученици, разпределени в 96 отбора. „Конкуренцията беше много стабилна. Имаше отбори от доста континенти- Азия, Северна Америка, Южна Америка и си беше предизвикателно наистина. Защото всички бяха много добри математици. Състезанието ни хареса много, запознахме се и с корейската култура“, обясни Енислав Николов от 12 клас.

„Отборното беше много готино за нас. Имаше щафета, за първи път такъв формат състезание правим и ни беше по-трудно“, споделя деветокласникът Валентин Атанасов.

В Южна Корея учениците са подкрепени от своите учители, които ги подготвят за състезанието и пътуват заедно с тях. „Изключително горда съм с всички. Постоянно им давахме насоки кой как да реши, как да се организират и подредят, през цялото време треперихме и накрая подскачахме като научихме крайния резултат“, посочва учителката от СМГ Даяна Давидова.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...