майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Бизнес » В КЦМ обсъдиха рудодобива и металургията в областите Пловдив и Смолян
Бизнес Важно Градът Пловдив Пловдив Важно Регион Технологии

В КЦМ обсъдиха рудодобива и металургията в областите Пловдив и Смолян

Днес в ХОЛДИНГ КЦМ 2000 се състоя работна среща-дискусия, в която взеха участие областният управител на гр. Пловдив Илия Зюмбилев, кметовете на общините Мадан, Лъки и Куклен – Фахри Молайсенов, Валентин Симеонов и Мария Белчева, зам.- кметът на община Асеновград Петър Петров и представители на висшето ръководство на ХОЛДИНГ КЦМ 2000: Румен Цонев, главен изпълнителен директор и председател на съвет на директорите на Холдинга, Иван Добрев, изпълнителен директор на КЦМ АД, Розин Ангелов, главен директор „Правно и корпоративно управление“ на ХОЛДИНГ КЦМ 2000, Стоян Пехливанов, главен директор „Оперативно управление“ на ХОЛДИНГ КЦМ 2000, Сергей Атанасов, изпълнителен директор на Горубсо Мадан и Олег Кутинчев, изпълнителен директор на „Лъки Инвест“.

По време на срещата бяха обсъдени състоянието и развитието на рудодобива и металургията в областите Пловдив и Смолян и предизвикателствата пред пазара на труда. Бе отчетен ефектът от дейността на ХОЛДИНГ КЦМ 2000 за икономиката на региона и страната, през веригата на стойността в доставките на стоки и услуги.

Работната среща бе инициирана от областен управител Зюмбилев, който сподели: „ХОЛДИНГ КЦМ 2000 е структуроопределящо предприятие. Много голям работодател, който има и съпътстващи бизнеси и обороти, които са огромни като обем. Вие помагате много на областта – на конкретни общини и като цяло. КЦМ е моторът, който вдига брутния вътрешен продукт на България. Вдига и нашето салдо по износа. Държавата, в мое лице, е заинтересована вие да се развивате и да бъдете конкурентноспособни на световния пазар. Защото вие се конкурирате не на българска почва, вашите конкуренти са на световната карта.“

В края на срещата представителите на местната власт имаха възможност да посетят Новия оловен завод, Контролна зала на ПСК и да разгледат произведената продукция цинк, готова за експедиране.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...