майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Майката на убития Митко от Цалапица: При задържането в Дания Бизюрев е опитал да избяга
Важно Регион Родопи

Майката на убития Митко от Цалапица: При задържането в Дания Бизюрев е опитал да избяга

Атанаска Бакалова

Задържаният в Дания Рангел Бизюрев по обвинение в убийството на Димитър Малинов от Цалапица е направил опит да избяга. Това съобщи пред bTV майката на Димитър – Атанаска Бакалова, след като вчера е разговаряла с екипа, който издирваше Бизюрев 4 месеца.

На 20 юли тялото на 24-годишния Димитър беше намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян. Към наказателна отговорност бяха привлечени двама братя близнаци – Борислав и Валентин Динкови, задържани за лично укривателство. Бизюров избяга от България. Той беше привлечен задочно като обвиняем за убийството и беше издадена европейска заповед за издирването му.

От самото начало жителите на Цалапица подозират умишлено забавяне на разследването от страна на МВР. Те многократно протестираха с искане за справедлив процес срещу всички, замесени в престъплението. В крайна сметка бяха уволнени бившият директор на областната дирекция на МВР-Пловдив Васил Костадинов и началникът на Районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев.

Бизюрев е задържан в сряда в провинциален град, където започнал работа във фирма за почистване на стъкла. Информацията за пребиваването му в Дания е получена по реда на международното полицейско сътрудничество. В понеделник с видеоконферентен разговор българските и датските власти са уточнили детайлите по задържането.

Разследващите обясниха, че тъй като Бизюрев е живял дълго време в чужбина, е изградил мрежа от контакти, които са му позволили да се укрива.

„Не се учудвам, че някой му е помагал –няма кака човек без пари да се издържа в Германия, в Дания, в която и да е държава по света. Как отиде до Дания“, коментира днес майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова.

Тя е убедена, че близки и приятели на Рангел от България са му помагали да се укрива толкова дълго време.

„Казаха ми, че ще бъде доведен в България в най-скоро време. Не казват до седмица ли, до две ли“, каза още майката на Димитър./ПловдивПрес

Още новини по темата

Майката на Митко от Цалапица: Радвам се и плача

Прокуратурата и МВР: Бизюрев е задържан в Дания, започнал работа във фирма за почистване на стъкла

Задържаха в Дания Рангел Бизюрев, обвиняем за убийството на Митко от Цалапица

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...