майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Мнения » Проф. Мавров: Доволен съм за доверието, но със смесени чувства
България Здраве Мнения

Проф. Мавров: Доволен съм за доверието, но със смесени чувства

Проф. Момчил Мавров

За пъви път чувам за доклада на ДАНС, не съм викан за справки, становища, обяснения

Доволен съм от оказаното ми доверие да бъда подуправител на НЗОК. Това коментира пред журналисти в парламента Момчил Мавров, който бе избран за подуправител на НЗОК. „За“ неговата кандидатура гласуваха депутатите от „ГЕРБ-СДС“ и „ДПС“, а от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ гласуваха – „против“, както и „БСП за България“, предава БТА.

Доволен съм от оказаното ми доверие, но на въпроса дали съм доволен, че съм избран по този начин, бих казал, че съм със смесени чувства, каза Мавров. Относно доклада на ДАНС, в който имало данни за евентуални нарушения на Мавров, той коментира, че за първи път е чул за това наскоро от статия във вестник и сега за втори път в пленарна зала. Никога не съм чувал преди това за това, нито съм бил викан за справки, становища, обяснения, заяви Мавров.

Костадин Ангелов (ГЕРБ-СДС), председател на парламентарната здравна комисия, допълни, че е запознал с доклада на ДАНС, който се намирал в секретно деловодство на Народното събрание. Този доклад казва, че е образувана прокурорска преписка. Такава прокурорска преписка е образувана, поискахме с писмо информация от председателя на прокуратурата и в това писмо пише, че тя е прекратена и няма данни за извършено престъпление. Само да припомня, че имаше и прокурорска преписка и срещу г-н Кирил Петков, добави Ангелов.

На въпрос как ще работи с избрания за управител на НЗОК, който е избран като номинация на „Продължаваме промяната – Демократична България“, Мавров каза, че искрено се надява да работят в ефективен екип заедно с останалите институции и останалите членове на ръководството на НЗОК. Аз ще бъда подуправител на НЗОК, чиято основна функция е да подпомага управителя и да съгласува определени решения, включително с Надзорния съвет на НЗОК, добави Мавров.

Още по темата

Избраха проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК, скандали и обиди в парламента

Проф. Мавров е номиниран за подуправител на НЗОК

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...