майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Крими » Близки на Митко от Цалапица на протест пред съда
Крими Пловдив Пловдив Важно Съд и Прокуратура

Близки на Митко от Цалапица на протест пред съда

Близки и познати на Димитър Малинов от Цалапица обсадиха съда в Пловдив днес, където трябва да стартира делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, съпричастни в убийството на младия мъж.

Цалапичани настояват да не бъде даван ход на делото срещу близнаците, които са обвинени в лично укривателство.

Процесът трябва да бъде прекратен, защото показанията на заловения завчера в Дания Рангел Бизюрев ще променят обвиненията на близнаците – от укривателство в съучастие. Заседанието е насрочено за 9 часа.

Както ПловдивПрес вече писа Бизюрев е задържан в сряда в провинциален град, където започнал работа във фирма за почистване на стъкла. Информацията за пребиваването му в Дания е получена по реда на международното полицейско сътрудничество. В понеделник с видеоконферентен разговор българските и датските власти са уточнили детайлите по задържането.

Разследващите обясниха, че тъй като Бизюрев е живял дълго време в чужбина, е изградил мрежа от контакти, които са му позволили да се укрива. „Не е спал на улицата, не се е хранил от контейнерите за смет“, коментираха разследващи.

„Не се учудвам, че някой му е помагал –няма кака човек без пари да се издържа в Германия, в Дания, в която и да е държава по света. Как отиде до Дания“, коментира днес майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова.

Тя е убедена, че близки и приятели на Рангел от България са му помагали да се укрива толкова дълго време.

„Казаха ми, че ще бъде доведен в България в най-скоро време. Не казват до седмица ли, до две ли“, каза още майката на Димитър./ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...