майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Пищна заря за пловдивската елха! Костадин Димитров запали светлините на коледното дърво ВИДЕО
Важно Градът Община Пловдив Случка на деня

Пищна заря за пловдивската елха! Костадин Димитров запали светлините на коледното дърво ВИДЕО

Красива заря озари небето над Пловдив, след като бяха запалени светлините на елхата, снимки: ПловдивПрес

Галина ГЕОРГИЕВА

Красива заря огря небето над Пловдив и озари празничната елха! Малко след 17.30 часа кметът Костадин Димитров запали  светлините на коледното дърво пред сградата на община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“.

В празнична церемония се включиха Дядо Коледа, 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център и малчуганите от Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова.

„Това не е кмет, а магьосник. Видяхте какво направи с „Тракия“ – грее. Така ще грее и целият град“, каза Дядо Коледа по адрес на Костадин Димитров и го призова да излезе на сцената.

Костадин димитров запали светлините на коледната елха в Пловдив, снимки: ПловдивПрес

„За мен  е радост да запалим светлините на коледната елха – символ на началото на светлите празници. Нека тя е и символ на това, че можем заедно да преодоляваме предизвикателствата пред нас. Поемам ангажимент украсата да е много по-пищна догодина.  Пожелавам ви  много здраве и весели празници с близки и приятели! Нека заедно да започнем да броим от 10, 9, 8…“, обърна се Костадин Димитров към децата, които бяха наобиколили сцената. Малчуганите с всички сили набързо отброиха от 10 до 1 и започнаха да викат щастливи. В този миг  грейна коледното дърво, което е високо 13 метра, а пищна заря озари небето над Пловдив.

 

7 – годишната Катерина Кънева изпълни песента „Коледа е тук“, снимки: ПловдивПрес

Преди това 7 – годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център с музикален педагог – Руми Иванова, изпълни песента „Коледа е тук“. Макар и само на 7 момичето е носител на Гран При и над 20 златни медала от конкурси по пеене. Катерина е в концерти с Биг Бенд Пловдив както и три концерта с КуКу Бенд.

Пловдивчани успяха да се насладят и на изпълненията на Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“.

Дядо Коледа пък призова малките да се гордеят с  прекрасния Пловдив, който преди 4 години бе и културна столица на Европа. Той призова родители и деца да бъдат добри, а малчуганите да се учат.  Накрая се наложи да издирва родителите на Алекс, която се беше загубила и плачеше.

Дядо Коледа ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26 декември.

Празничната елхата е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в град Раковски. Тя тежи около 1 тон, а заедно с украсата – 1.5 тона. Тази година са подменени части от светлинната и декоративната украса на елхата.

/ПловдивПрес

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...