майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Само един ВУЗ в Пловдив е в рейтингите за високи заплати след завършване
България Важно Мнения Образование Портфейл Разбор

Само един ВУЗ в Пловдив е в рейтингите за високи заплати след завършване

Само един пловдивски ВУЗ се нарежда в класациите за високи заплати след завършване. Това е Медицинският университет – Пловдив, където средният месечен облагаем доход на завършилите е 3131 лева.

За сравнение средният месечен облагаем доход на завършилите „Информатика и компютърни науки“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ е 6469 лева.

Това показват данните от новото 13-о поред издание на Рейтинга на висшите училища в България, което бе представено днес, предава „24 часа“. Информацията е в интернет базираната платформа https://rsvu.mon.bg.

В топ 5 на най-високите заплати според дипломата влизат и „Информатика и компютърни науки“ в Нов български университет – 5767 лева, Военно дело във Военна академия „Георги Стойков Раковски“ – 5745 лв., „Информатика и компютърни науки“ в Американски университет в Благоевград – 4918 лв. и „Администрация и управление“ в Американския университет в Благоевград – 4837 лева.

Рейтинговата система сравнява представянето на 51 висши училища в рамките на 52 професионални направления на основата на десетки показатели, измерващи различни аспекти на учебния процес, научната дейност, учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа и регионалната значимост на висшите училища, както и реализацията на завършилите на пазара на труда. Вижте кои са 50-те направления в българските университети, дипломите от които дават най-големи заплати.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...