майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Сглобката се договори: И управителят, и подуправителят на НЗОК ще подадат оставки
България Важно Здраве Мнения Политика

Сглобката се договори: И управителят, и подуправителят на НЗОК ще подадат оставки

Управляващите в ротационното мнозинство ще подпишат „регламент“ за управление, включително и за назначенията в регулаторите

Разбрахме се да започнем разговори за регламент, по който да се избират назначенията в регулаторите. Това заяви пред медиите Христо Иванов на съвместно изявление с Бойко Борисов и Асен Василев.

„Подкрепата ни за кабинета беше потвърдена – както за акад. Денков, така и за Мария Габриел“, добави съпредседателят на ДБ. Той уточни, че са се разбрали управителят и подуправителят на НЗОК – Станимир Михайлов и проф. Момчил Мавров да направят крачка назад и да подадат оставки. Иванов призна, че вчерашното гласуване за Мавров е създало проблеми.

„От самото начало се опитваме да не допускаме плаващи мнозинства. Мнозинството, което подкрепи кабинета „Денков-Габриел“ трябва да взима решения заедно по ключовите въпроси за управлението и по излъчването на регулаторите, за да сме сигурни, че

„Срещата, която направихме, реши няколко неща. Благодаря на Христо Иванов и Асен Василев“, заяви Борисов.

„Няма да поискам оставката на Асен Василев, защото ми обясни, че за последния месец има 1 млрд. повече събрани. Доста неща си поговорихме за данъчните закони“, коментира лидерът на ГЕРБ на въпрос за критиките към бюджета на Асен Василев и дали ще му поиска оставките.

„На път сме да изпълним бюджета с по-малък дефицит от заложения. Има подкрепа за бюджета“, категоричен е финансовият министър Асен Василев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...