майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Бойко: Сглобката е паянтова, но нови избори са безсмислени
България Важно Политика

Бойко: Сглобката е паянтова, но нови избори са безсмислени

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нарече управленската сглобка „паянтова“, но застава зад успехите на правителството с участието на ПП-ДБ, с подкрепата на ДПС. Сред постигнатото той открои отпадането на дерогацията за руския петрол през март, нарече договорите за закупуване на ново оръжие на армията „историческо“.

„Сглобката е паянтова, скърца, но няма друга алтернатива на днешното управление. Ние трябва да намерим подходящата формула. Дразнят ни много неща, сигурно и при тях е така, но това е единственото логично към този момент. За три години се съсипа всичко, в момента в държавата няма нито един силен авторитет, нито един лидер. Няма нито една институция с авторитет. Как се управлява без авторитет? Всяка една партия може още утре да разруши правителството. Пет пъти го правихме. На шестия път, след като над милиард лева изхарчихме, за да провеждаме избори, нещо, макар и паянтово съществува.
Няма да се изкълча да казвам “родител” на майка ми. Името на майката е свято в българската народопсихология. Това ни е в сърцата, това ни е в душата, това значи консервативно, дясно – отношението ни към религията. Ние ще сме за кукерите, за нестинарките, за традиционното българското огнище. Благодарение на това, че сме в управлението, има взето решение на ГЕРБ за два нови ядрени реактора. Имаме реален шанс за Шенген. На 99.9% съм сигурен, че за въздух ще стане. Понасяме щети в момента, но плюсовете и добрите новини, огромният шанс за Еврозоната, Европейския банков съюз, ние направихме изключително много. Още не могат да си направят Общинският съвет в София. Още първата седмица, при първия сняг блокираха столицата.
Всички по целия свят разбраха за руския газ, за руския петрол, разбраха за това, което ГЕРБ направи в сферата на отбраната, помощта на Украйна“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов смята, че нови избори са безсмислени, защото партийната конфигурация ще остане същата и цитира социологическо проучване от седмицата: „Какво следва – нови избори? „Маркет линкс“, които изобщо не ни обичат, ама крайно не ни обичат и харесват, ти дават 6-7% преднина, но не ти дават нищо по-различно от днешно време управление.“

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...