майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Германска компания получи разрешение да разработи летящо такси
Важно Суматоха

Германска компания получи разрешение да разработи летящо такси

Бъдещето на транспорта вероятно включва летящи таксита, наред с други неща. Много компании разработват и тестват такива самолети, включително стартъпи, както и гиганти в авиационната индустрия като Airbus и Boeing.

Според някои съобщения първото летящо такси, което ще превозва пътници, може да излети след няколко години, но е ясно, че винаги има малки или големи закъснения, поради технологии или регулаторни правила.

Досега сме чели предимно за американски стартъпи и китайски компании, разработващи тази технология, но европейците също са активни на този пазар. Германската компания „Лилиум“ се похвали, че е получила регулаторно разрешение от агенцията за безопасност на въздушното движение на Европейския съюз за проектиране и производство на летящо такси, което може да каца и излита вертикално.

Това разрешение им позволява да навлязат в следващата фаза на проектиране и производство на своите самолети, обясниха от компанията. Това одобрение е лиценз за работа и удостоверява, че Lilium има необходимата организация, процедура, компетентност и ресурси, необходими за проектиране и сертифициране на въздухоплавателни средства по най-високите стандарти за безопасност.

Самолетът, който компанията разработва и който в бъдеще трябва да превозва пътници, ще използва множество малки витла, които работят на електрически двигатели, които ще позволяват вертикално излитане и кацане, както и налягане по време на полет. С едно зареждане този самолет трябва да може да лети около 300 километра. С такъв обхват е ясно, че Lilium не възнамерява да замени класическите самолети, нито обмисля междудържавни полети.

Като се има предвид, че може да излита и каца вертикално, подобно на хеликоптер, такъв самолет не се нуждае от класическа писта, а от относително малко пространство за маневриране. Освен това, тъй като работи с електрически двигатели, не вдига много шум./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...