майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Митрополит Николай: Да се помолим за скорошното оздравяване на нашия първойерарх
България Важно Градът Пловдив Пловдив Важно

Митрополит Николай: Да се помолим за скорошното оздравяване на нашия първойерарх

Кадър: Пловдивска православна телевизия

„Благодаря Ви, че се отзовахте тук, да се помолим за скорошното оздравяване на нашия първойерарх, Ангела на родната ни Света църква, Негово Светейшество Неофит – митрополит Софийски и патриарх Български, когото всички ние искрено, синовно обичаме, почитаме и молим Бог“, с тези думи Пловдивският митрополит Николай се обърна към Светия синод и гражданите, които присъстваха на Архиерейската света Литургия в Митрополитския храм „Света Марина“. Висшият духовен клир на Българската православна църква се събра от вчера в Пловдив, за да отбележи 90-та година от рождението и в памет на иподякон протопсалт Аргир Малчев.

Заедно с това във всички български храмове днес бе отправена молитва за здравето на българския патриарх Неофит.

„Защото лекарят на лекарите, който изцерява всяка болест и всяка немощ у човека, е Господ Исус Христос, да го въздигне от болничния одър и да го върне отново на кормилото на родната ни Света православна църква! Както досега, така и занапред, ръководен от Божествения дух, укрепен от Божествената енергия на Божията благодат, да продължи неуморно да се труди и управлява кораба на родната ни църква към заветната цел – Царството Божие.

На Светейшия наш отец Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски, дари Господи, благоденствие, мир, здраве и душевно спасение! Молим Бог да ни даде благодат и сили в тия трудни времена на изпитания, както за целия свят, така и за нашия народ, Бог да ни благослови с мир и благоденствие. А ние, в братска сговор, в съблюдаване на Христовата повеля: „По това ще ви познаят, че сте мои ученици – ако любов имате помежду си“ да продължим да се трудим на Божията нива заедно, в единство, един другиго и целия си живот на Христа Бога да отдадем. На многая и благая лета! Амин!“, каза още в словото си митрополит Николай след литургията.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...