майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » България » Политика » Постоянното присъствие на БЗНС: Смяната на Зюмбилев е незаконна
България Важно Политика

Постоянното присъствие на БЗНС: Смяната на Зюмбилев е незаконна

Илия Зюмбилев

Постоянното Присъствие на БЗНС, което е висшият ръководен орган на партията, обяви, че няма промяна в нейното ръководство. Повод за декларацията е опитът на членове на Управителния съвет да сменят легитимния председател д-р инж. Илия Зюмбилев. В нарушение на партийния устав и при липса на кворум на заседание на 2 декември в Пазарджик те са обявили за нов лидер организационния секретар Димитър Петков. Постоянното Присъствие на БЗНС незабавно е провело заседание, за да се противопостави на опитите за разцепление и манипулации, информира Радио Пловдив.

„Съгласно устава на БЗНС има избрано ръководството в лицето на д-р Илия Зюмбилев, всичко друго са медийни интерпретации“, категорични са от ръководния орган в огласена декларация. В нея се подчертава, че съгласно
партийния устав заседанието на УС на 2 декември 2023 г. няма легитимност да сменя ръководството на БЗНС, тъй като след напускането на редица членове няма необходимия кворум.

От ПП на БЗНС  подчертават, че на последните местни избори партията бележи ръст от 70% спрямо предходните, което показва, че предприето обновление на партията начело с д-р Зюмбилев, дава сериозни резултати и води до възраждане на
подкрепата за земеделския съюз.

Вчера бе съобщено, че Управителният съвет на БЗНС е отстранил лидера си Илия Зюмбилев заради лоши резултати и незадоволително представяне на БЗНС в изминалите местни избори. Илия Зюмбилев не успя да се справи организационно и идеологически като лидер на БЗНС. В качеството си на областен управител на Пловдив саботира демонтажа на комунистическия монумент в Пловдив – Альоша, се казва в прессъобщение от партията.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...