майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Соня Йончева вече е доктор хонорис кауза на АМТИИ
България Важно Градът Култура Пловдив Пловдив Важно

Соня Йончева вече е доктор хонорис кауза на АМТИИ

Световната оперна прима Соня Йончева получи почетното звание „Доктор хонорис кауза“ от ректора на АМТИИ – Пловдив проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак на тържествена церемония в Епископската базилика на Филипопол.
„Благодаря от сърце за високата чест. Виждам лица от моето детство. Благодаря за огромното внимание, много съм поласкана, сълзите ми напират. За мен е огромна чест да получа тази титла. Защото моята кауза като артист е да дам вдъхновение на младите хора след мен. Да дадем пример в обществото е изключително важно.
Целта ми е да обединявам хората, да им давам добра енергия, да си тръгват от моите спектакли с добро чувство. За да се върнат пак в театъра. Защото аз вярвам, че културата е нашето бъдеще. Децата също.
Като предста вител на УНИЦЕФ се старая да покажа колко важни са изкуството и музиката, емоциите, които те пораждат за малките и уязвими деца.
Благодаря на професор Тони Шекерджиева, която познавам от 20 години, благодаря на моята учителка Нели Койчева, която живее в Япония, на г-жа Златина Делирадева, която откри моя глас, бях само на шест години и винаги ще си спомням това прослушване. Аз бях хорист много години и така израстнах“, развълнувано сподели известната пловдивчанка.
„Вече съм доктор хонорис кауза и ще продължа моята кауза да подкрепям културата и всичко българско по целия свят и да представям нашата държава по най-добрия начин“, обеща Соня Йончева, която е и почетен гражданин на Пловдив. На тържеството присъстваха министърът на културата Кръстю Кръстев, зам.-министър Амелия Гешева, заместник-кметовете на Община Пловдив Жени Петкова и Пламен Панов, ректори, приятели и почитатели на оперната звезда.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...