майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Тошко Йорданов: Мазни далавери са правени със здравето на хората за чудовищни пари
България Важно Мнения

Тошко Йорданов: Мазни далавери са правени със здравето на хората за чудовищни пари

„Мазни далавери са правени със здравето на хората за чудовищни пари“, заяви пред БНР председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. Така той обясни причината партията му да не подкрепи бюджета на НЗОК. „Знаете ли какъв чудовищен доклад на ДАНС има в Секретно деловодство? Той е за незаконен износ на лекарства. Частен търговец не може да бъде сам в тази верига. Има начини за заобикаляне на закона и контролни органи, които се правят на фикуси. Как да им гласуваш кражба?!“

Йорданов коментира изказването на заместник-министърът на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК Михаил Околийски и обясни, че „роенето на болниците е много голям проблем, който трябва да решим, защото ресурсът от 8,1 млрд. лева е ограничен и не може да бъде разпределен върху още и още лечебни заведения“. „Това са безумно много пари, а на всичкото отгоре ги крадат. Има наглостта да каже, че бил ограничен! В какво? В кражбите? Има огромни милиони, реализирани от износ на лекарства неправилно, да не кажа престъпно – от началото на годината досега“.

Държавата е сбъркана на централно ниво, смята Йорданов. „Това е бюджет, който залага повече харчове, отколкото държавата има. Всяка година се взима кредит, който увеличава дълга. Бюджетът може да бъде балансиран. Никога няма се изхарчат парите за капиталови разходи в тези варианти и те го знаят. Ако така върви този финансов министър, дългът до края на мандата им ще стане 70 милиарда. Тези пари не се вкарват в икономиката, а в социални плащания и вдигане на запллати на чиновници. Наливането на пари по този начин увеличава инфлацията. Най-безотговорно е поведението на ДПС и на ГЕРБ. Те са наясно, че този бюджет не става. Всички, които работят, стават все по-бедни. По-добре е тази сглобка да бъде разглобена, защото е вредна. Трябва да се правят балансирани бюджети и да се каже на хората, че няма пари и трябва да се изтърпят известни лишения, за да може след това за започнем да живеем по-добре“.

„Цените в България са по-високи от тези в Западна Европа заради лошо управление“, посочи той. „Инфлацията в България е по-висока, отколкото в Западна Европа. Ние ще обясняваме на хората какви са лъжци и каква е истината. Колкото по-бързо падне това вредно правителство, толкова по – добре за всички нас“, подчерта Тошко Йорданов.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...