майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » KISS слязоха от сцената, преминават във виртуалния свят (ВИДЕО и СНИМКИ)
Важно Свят Суматоха Сцена

KISS слязоха от сцената, преминават във виртуалния свят (ВИДЕО и СНИМКИ)

Рок ветераните „Кис“ закриха последния си концерт от прощалното турне „The End of the Road/Краят на пътя“ в прочутата зала „Медисън скуеър гардън“ в Ню Йорк.

След финалните акорди на химна „Rock&Roll All night“, фронтменът Пол Стенли обясни на публиката: „Краят на този път е начало на друг“. И четиримата музиканти напуснаха сцената, която избухна в пламъци. Секунди по-късно, под звуците на друг техен химн – „God gave RockNroll to you“, там се появиха техните виртуални холограмни аватари, чрез които КИСС ще продължат да съществуват в музикалното пространство.

След трансформацията, вече виртуалните „Кис“ забиха парчето до край. Авангардната технология е използвана, за да открие нова глава от историята на рок групата: след 50 години „Кис“ навлизат в един вид дигитално безсмъртие.

Аватарите са създадени от компанията за специални ефекти на Джордж Лукас Industrial Light & Magic, в партньорство с Pophouse Entertainment Group – съоснована от Бьорн Улвеус от АББА. Двете компании наскоро се обединиха за шоуто ABBA Voyage в Лондон, в което феновете можеха да присъстват на пълен концерт на шведската група – в изпълнение на техните дигитални аватари.

Пер Съндин, главен изпълнителен директор на Pophouse Entertainment, каза, че тази нова технология позволява на „Кис“ да продължат наследството си „за вечни времена“. Той сподели, че групата не е била на сцената по време на виртуалното изпълнение, защото „това е ключовият елемент“ на търсещата бъдещето технология. „Кис“ биха могли да имат концерт в три града в една и съща вечер на три различни континента. „Това можете да постигнете лесно с тази технология“, каза Съндин.

За да създадат своите дигитални аватари, които са представени като своеобразна супергеройска версия на групата, „Кис“ обличат специални сензорни костюми за улавяне на движенията.

„Това, което постигнахме, е невероятно, но не е достатъчно. Групата заслужава да продължи да живее, защото тя е по-голяма от нас“, каза фронтменът Пол Стенли в интервю на кръгла маса. „За нас е вълнуващо да направим следващата стъпка и да видим как „Кис“ се обезсмъртява“, добави той.

„Можем да бъдем завинаги млади и завинаги емблематични, като техниката ни отведе на места, за които не сме мечтали преди“, добави басистът на Джийн Симънс. „Технологията ще накара Пол да скача по-високо, отколкото някога е правил преди“, пошегува с той.

А за тези, които не успяха да присъстват на шоуто в „Медисън скуеър гардън“ – останете на линия, защото концертът на аватара на „Кис“ може би е на път.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...