майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Лекарите съветват: Как да пазим сърцето през идващите празници
Важно Здраве

Лекарите съветват: Как да пазим сърцето през идващите празници

През зимата и в студеното време сърдечносъдовите заболявания и инсултите нарастват. Заради по-честите инциденти, кардиолозите по света описват явлението като „обичайната смърт по Коледа“, разказа в пред Нова известният кардиолог проф. Сотир Марчев. И поясни: „През зимата студът свива кръвоносните съдове, храната е с повече сол, хората са по-обездвижени, а и много инфекции провокират сърдечносъдовите заболявания“.

Професор Марчев даде съвети и как да пазим сърцето си от влиянието на магнитните бури. „Електромагнитните промени се отразяват на всички физически тела. Примерно една мощна буря в миналото прекъсна за часове електрозахранването в Онтарио, Канада. Една друга електромагнитна буряи извади от контрол 6-7 от сателитите на Илон Мъск. Тоест, електромагнитните бури действат на всички физически тела, действат и на нас, като на физически тела. Има статистика, че в моментите на електромагнитни бури – честотата на инсултите се увеличава. Така че електромагнитните бури влияят на всичко, включително и на хората. За щастие, обикновено не смъртоносно, защото хората сме наследници на животни, които живеят на тази земя от около 4 милиарда години“, подчерта професор Марчев. 

По думите му хората носят гените на същества, които са оцелели от тези електромагнитни промени. „Ние ги преживяваме, разбира се, но някои от нас не се чувстват добре. Оказва се, че най-младите са най-податливи на електромагнитните бури. В дните на електромагнитни бури има статистика за увеличаване на честотата на инсултите, но тя се увеличава най-много в хората под 50-годишна възраст. Тоест се оказва, че на младите им влияят повече“, посочи кардиологът.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...