майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » ГЕРБ оттегля подкрепата си към законопроектите на кабинета
България Важно Политика

ГЕРБ оттегля подкрепата си към законопроектите на кабинета

  • Заради смяната на директора на „Пирогов“

„В управлението, което подкрепя правителството, ние влязохме не с доверие, а с време. Дадохме време на правителството, защото според нас и тогава, когато 68 от нас гласуваха за евроатлантическото правителство, си давахме сметка, че друга алтернатива няма. Месеци наред правихме компромиси. И миналата седмица се стигна до компромис в темата „Здравеопазване“, оттеглихме кандидата си за подуправител на НЗОК, въпреки че беше избран и въпреки че имахме постигната формална договорка“ – това заяви пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Това, което наблюдаваме в последните е, че за пореден път не се спазват ангажиментите. Конкретният повод сега е решенията, които еднолично взима министъра на здравеопазването по отношение на болница „Пирогов“. Имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор „Здравеопазване“, но и в нито един обществен сектор. Така, че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически“, обясни Атанасова.

По отношение на болница „Пирогов“ в личен разговор с премиера, тя е била уверена, че това няма да се случи. По думите ѝ обаче, очевидно Денков не взема решенията, а някой друг ги взема: „Вероятно министъра на здравеопазването, защото и на лидерска среща през миналата седмица, имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват повече трусове в управлението, а е важно да работим за приемането на държавния бюджет и за Конституцията.“

Атанасова каза още, че ПГ на ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията, които касаят приемането на бюджета и конституционните промени, но няма да подкрепят нито един законопроект на МС.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...