майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Асеновград » Засия коледната елха на Асеновград
Асеновград Важно Регион

Засия коледната елха на Асеновград

Музикален спектакъл и заря за началото на коледно-новогодишните празници в Асеновград

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев, Дядо Коледа и стотици асеновградчани и гости се включиха в тържественото отброяване на последните секунди преди запалването на празничните светлини в града. Цветните пламъчета, искрящи от хилядите лампички по коледното дърво, и впечатляващите фойерверки озариха нощното небе. Минути преди това, кметът поздрави присъстващите, като им пожела здраве и сплотеност.

„Асеновград облече своята прелестна коледна премяна! Със запалването на светлините на елхата сложихме началото на най-вълшебния месец от годината – онези дни, когато търсим топлина – и в домовете, и в сърцата си. На Рождество Христово стават чудеса. Нека тази Коледа бъде Вашето чудо! Бъдете здрави! Бъдете заедно и нека всеки един от нас намира светлината в себе си. Асеновград заслужава да блести!“, каза в посланието си д-р Грудев.

Празникът започна точно в 17:30 ч. с концерт на ДФ „Косара“. Малки и големи се забавляваха и аплодираха техните танцови изпълнения. Млади таланти от Музейна музикална школа, НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“ и НЧ „Родолюбие“, със своите песни, пренесоха публиката във вълшебния свят на Коледа. За финал деца от ЦПЛР „Васил Левски“ разкриха тайните на танцовото изкуство от българския фолклор. Минути, преди да грейне елхата на площада, зазвуча родопска гайда и коледари нарекоха Асеновград за здраве и благоденствие.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...