майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Искате ли да увековечите името си в космоса? Сега имате възможност да го направите
Важно Суматоха

Искате ли да увековечите името си в космоса? Сега имате възможност да го направите

Космическият кораб Europa Clipper на НАСА скоро ще предприеме епично пътешествие до луната на Юпитер Европа, за да разбере дали има признаци на живот на ледения гигант.

Както посочва НАСА, мисията ще помогне на учените да разберат по-добре астробиологичния потенциал за формирането на светове като Земята.

Но докато това е предимно научна мисия, НАСА реши да даде шанс на обществеността също да остави своя отпечатък. Те поканиха всички желаещи да се запишат в проекта „Съобщение в бутилка“ и да напишат името си на микрочип, който ще бъде вграден в кораба. Това е силициев микрочип с размерите на евромонета и всеки ред от текст ще бъде само 75 нанометра. С други думи, по-малко от една хилядна от човешкия косъм.

Освен имената на всички, регистрирали се на официалната страница до 31 декември 2023 г., които ще напуснат Юпитер и Европа, и песен, написана от американската писателка Ада Лимон.

Самата песен ще бъде гравирана върху космическия кораб и заедно с микрочипа с гравираните имена на регистрираните лица ще измине почти 2,9 милиарда километра до спътника Европа. Космическият кораб Europa Clipper е планиран да бъде изстрелян от космическия център Кенеди през ноември 2024 г. и трябва да пристигне на Юпитер до 2030 г.

Повече от 450 000 души са се регистрирали досега и все още има време да се регистрирате./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...