майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Министерството потвърди отстраняването на д-р Димитров от „Пирогов“
България Важно Здраве

Министерството потвърди отстраняването на д-р Димитров от „Пирогов“

Директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ д-р Валентин Димитров е освободен като член на Съвета на директорите. Това заявяват от пресцентъра на здравното министерство в съобщение до медиите. Мотивите за това са констатираните нарушения в доклад от проверка на звено „Вътрешен одит“ към Министерството на здравеопазването (МЗ), който е с обем от 134 страници. По време на проверката са установени нарушения, включително и на Закона за обществените поръчки,  уточняват от Министерството на здравеопазването.

„Съставеният одитен доклад, съдържащ резултатите от извършения одитен ангажимент на „Пирогов“ е представен на Софийска градска прокуратура и на министъра на финансите, с молба за възлагане на финансова инспекция от Агенцията за държавна финансова инспекция. Във връзка с това е образувана прокурорска преписка и в МЗ е постъпило писмо от АДФИ (компетентен орган за извършване на последващ външен контрол по изпълнението на Закона за обществените поръчки и Правилника за прилагането му), с което се предоставя информация, че ще бъде възложена финансова инспекция на лечебното заведение“.

Друг мотив за взетото решение е и създаденото обществено напрежение след провеждането на конкурси за началници на клиники, отбелязват от здравното министерство. За изпълнителен директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е назначен д-р Константин Димов, който ще заема поста до провеждането на конкурс.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...