майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Важно » Община Пловдив благодари на доброволците си
Важно Градът Пловдив Пловдив Важно

Община Пловдив благодари на доброволците си

В Международния ден на доброволеца, 5 декември, Доброволно формирование (ДФ) „Пловдив 112“ посрещна в базата си заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов. От името на кмета Костадин Димитров той поздрави за празника състава и ръководителя на формированието Атанас Даков и обсъди с него начините за по-тясно взаимодействие с другите звена в община Пловдив.

„В Деня на доброволеца искам да благодаря на момичетата и момчетата от „Пловдив 112“ за всеотдайността, себеотдаването и риска, който поемат във всяка акция, за да спасяват изпаднали в беда. В днешно време имаме все повече нужда да видим този дух и желание за безвъзмездна помощ. С активната си роля и ефективността си при справяне с възникнали бедствия и кризи, тази структура се е доказала през годините“, коментира заместник-кметът. Атанас Даков обърна внимание на възможностите за по-активно включване на
формированието в дейностите по превенция.

„Координацията между различните общински структури е основен елемент за подобряване на градската среда. Ние имаме амбицията проактивно да участваме в превантивни дейности. Вярваме, че има с какво да допринесем за по-доброто ежедневие на нашите съграждани“, посочи ръководителят на формированието.

Наскоро то бе активирано от кмета на Община Пловдив Костадин Димитров за подпомагане на ОП „Градини и Паркове“ при по-бързото разчистване на улиците на града след щетите от обилния снеговалеж. Екипи на ДФ „Пловдив 112“ продължават да са на терен и в днешния ден и да режат с моторни триони паднали дървета и клони. Знакови са акциите на доброволците по време на пандемията, наводненията в карловските села, както и десетките им участия при овладяване и справяне с горски пожари в областта. Членове на формированието бяха част и от сборния доброволчески екип, помагал на място след земетресението в Турция.

ДФ „Пловдив 112“ е създадено към Общината през 2013 година и оттогава до днес, винаги се е отзовавало при извънредни ситуации. Многобройни са кризите, бедствията и авариите, в които общинската структура помага през годините. В нея участват хора от всяка възраст, с различни професии и интереси, но всички водени единствено от желанието да правят добро и да бъдат част от каузата.

Скоро предстои отваряне на нов прозорец за кандидатстване към доброволното формирование.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...