майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Оттеглиха жалба срещу обида на Дългия за Лена Бориславова
България Важно Политика Съд и Прокуратура

Оттеглиха жалба срещу обида на Дългия за Лена Бориславова

Боркиня срещу женската дискриминация оттегли жалбата си против лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов и фирмата му „7/8“ АД. Производството беше образувано заради песента срещу бившия депутат от ПП и началник на политическия кабинет на правителството на Кирил Петков Лена Бориславова. пише вестник „Сега“.

Изданието цитира информация от Комисията за защита от дискриминация (КЗД), която се занимаваше с казуса по жалба не на Бориславова, а на Геновева Тишева – член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените.

Производството е спряно, защото Тишева е оттеглила оплакването си. В протокола от заседанието на КЗД, по време на което преписката е архивирана, не стават ясни мотивите на Тишева. Жалбата бе по повод „Песен за Лена“, пусната в социалните мрежи и партийната тв „7/8“ през февруари, в която главен герой е Бориславова.

Междувременно Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение срещу „7/8“ АД заради въпросната песен. В иска си за 40 000 лв. тя обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи. Бориславова се закани да има и още искове, но до момента не е известно да са факт, пише още медиата.

Още по темета

Слави: Голям проблем за една песничка. Това е политическа сатира, от която някои хора много ги боли

Слави за “Уморена кака Лена”: Разбирам, че да търсиш истината е трудно

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...