Новини от Пловдив » България » България » Бойко Ноев призова: Държавата да не се отказва от „Нефтохим Бургас“
Анализи България Важно Коментари Мнения Политика

Бойко Ноев призова: Държавата да не се отказва от „Нефтохим Бургас“

Бойко Ноев

Препоръчвам на правителството спешно да преразгледа стратегическия списък и да включи „Лукойл Нефтохим Бургас“ в него. Това заяви бившият военен министър и посланик на НАТО Бойко Ноев в предаването „Лице в лице“ по ЬTV.

Според него, продажбата на компанията ще означава заплаха за националната сигурност на страната. Ноев припомни, че държавата вече фигурира в черния списък на Русия. „Битката за България тепърва предстои, а „Лукойл Нефтохим Бургас“ играе огромна роля в нея“, подчерта бившият министър.

По думите му това, което се случва в момента е недопустим отказ на държавата от отношение към бъдещето на „Лукойл Нефтохим Бургас“.
„За пръв път Русия се отказва от стратегически свой обект, за пръв път обявява продажба на свой обект“, допълни Ноев.

Той смята, че правилният ход на правителството е да вземе решение, с което да възстанови контрола на държавата върху „Лукойл Нефтохим Бургас“ под някаква форма и да възложи преговори за придобиване на активите.

На 5 декември „Лукойл“ разпространи информация, според която възнамерява да започне работа по преразглеждане на стратегията си и дейността на компанията на територията на България заради същественото изменение на условията в страната. Оттам посочиха, че ще бъде направен анализ, за който ще бъдат привлечени международни консултанти. Не е изключена опцията и за продажба на бизнеса, уточняват от компанията.

„Нефтохим Бургас“ е мощен инструмент, с който България може да бъде клатена, включително в своята геополитическа ориентация“, каза още Ноев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...