майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Без категория » Генералното консулство кани на концерт за 100 години Република Турция
Без категория

Генералното консулство кани на концерт за 100 години Република Турция

  • Събитието предвижда и изложба
  • Балканският симфоничен оркестър ще изненада гостите с кратък музикален спектакъл

Генералното консулство на Република Турция в Пловдив има удоволствието да покани всички любители на изкуството на празничен концерт и откриване на фотографска изложба. Събитието е озаглавено „100 години Република Турция“ и ще се проведе на 12-и декември /вторник/ от 18.30 часа в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив.

Балканският симфоничен оркестър ще изненада гостите с кратък музикален спектакъл. Групата е създадена през 1991-а година. Музикантите в нея са преподаватели и студенти от Тракийския университет в Одрин. Диригент на трупата е проф. д-р Ахмет Хамди Зафер. Той е заместник ректор на Тракийския университет и директор на Консерваторията към висшето училище.

В концертната програма са включени произведения на Вивалди, Георги Златев-Черкин, Ашък Вейсел, Улви Джемал Еркин и др.

Сред зведите на сцената на културния дом ще са именитите солисти от Пловдив – концертмайсторът Мичо Димитров и баритонът Алпер Юнлютюрк.

По време на празничната вечер, чийто спонсор е Българо-турската търговско-индустриална камара, ще бъде представена и фотографска изложба „Турция през обектива ни“. Експозицията е с творби на турските майстори Неслихан и Семих Акча. Те са потомци на изселници от България. Участвали са в много самостоятелни и групови проекти с международно участие. Понастоящем Неслихан Акча се занимава с организирането на събития и кураторска дейност, а Семих Акча е републикански прокурор в Истанбул.

С тези празнични прояви Генералното консулство в Пловдив прави един великолепен финал на поредицата от богати културни събития по повод отбелязванета на първия век от основаването на Република Турция.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...