майонеза Kраси
Новини от Пловдив » Бизнес » Храни и напитки » Най-често поръчваме шкембе чорба по интернет
България Важно Храни и напитки

Най-често поръчваме шкембе чорба по интернет

Шкембе чорбата е най-често поръчваната традиционна храна през 2023 г., според статистиката на световна верига за доставки, оперираща в България за потребителските навици през изминалата година. Предпочитани в голяма степен остават американската и италианската кухни, а най-популярните ястия са били бургерите, сандвичите (дюнери и гироси) и пицата. София, Пловдив и Варна са трите водещи града с най-голям брой доставки чрез приложението, съобщават от компанията.

Интересен факт е, че българите все повече предпочитат да избягват опашките в супермаркетите в пиковите часове на деня, като поръчват продукти с доставка до вкъщи. За 2023 г. тенденцията за доставки от супермаркети се е повишила с 46%, като известен ръст се наблюдава при планираните поръчки с доставка в определен час, а също и при поръчките с опция за вземане от магазина. Оказва се, че поръчката с най-много продукти, направена чрез тази платформа през 2023 г., е от супермаркет в Перник и включва общо 116 артикула.

Тенденцията за пазаруване на хранителни стоки без необходимост от чакане на опашки нарежда страната ни на трето място в Югоизточна Европа по доставки от супермаркети, веднага след съседните Румъния и Сърбия.

Денят, в който сме поръчвали най-интензивно, е бил 14 февруари 2023 г. За деня на влюбените българите са получавали средно по 35 поръчки в минута.

Куриерът, поставил рекорд за най-голям брой реализирани доставки за изминалата година, е от Велико Търново и е обслужил почти 12 000 поръчки. Това са средно по 32 поръчки на ден в продължение на 12 месеца.

Любопитен факт е, че Банкя е сред населените места, в които са оставяни най-много бакшиши на куриерите (приблизително на 1 от 10 поръчки). Градчето се нарежда на второ място, водено единствено от София.

Най-голям ръст в търговията на дребно в приложението, която обхваща специализирани магазини, се наблюдава в категорията „Домашни любимци“, където поръчките през 2023 г. са се увеличили със 752% спрямо миналата година. Сред най-търсените продукти за животни са били храните за домашни любимци.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...