майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » България » Даниел Петров от „Възраждане“: Искат да премахнат задължителното обозначаване на ГМО от етикетите на хранителните продукти
България Важно Коментари Мнения Политика Храни и напитки

Даниел Петров от „Възраждане“: Искат да премахнат задължителното обозначаване на ГМО от етикетите на хранителните продукти

Даниел Петров
Даниел Петров

До настоящия момент единният Регламент, приет от Европейската комисия изисква на етикетите на хранителните продукти да има обозначение, ако съответната съставка е с ГМО произход.

„Досега този Регламент, очевидно, накърнява солидни икономически и корпоративни интереси, определени лобита и кръгове оказват натиск той да отпадне. Като следствие на това Европейският съвет на министрите ще заседава отново, с идеята този Регламент да се измени, за да отпадне необходимостта от обозначаване, при етикирането, на продукти, съдържащи ГМО или с ГМО произход. Това накърнява силно интересите и правата на потребителите на съответните стоки, защото реално им се отнема правото на избор, какви храни и продукти да консумират“. Това каза депутатът от „Възраждане“ Даниел Петров.

„Скандалното е, че на заседание на Министерски съвет се взима решение, нашият представител в европейския орган – Съвета на министрите – българският министър на земеделието да гласува „за“ , което е действие накърняващо правата на купувачите.

Групата на „Възраждане“ категорично се противопоставя на подобни действия, които реално отнемат правото на избор на купувача, каква стока да потреблява. Даниел Петров, който е член на Комисията по земеделие и храните от парламентарната група ще представи становището на “Възраждане”, че категорично не подкрепят подобно решение и ще заяви намерението на политическата организация да използва всички законови средства, за да може Министерски съвет да оттегли това свое решение и, съответно нашият представител в Европейският съвет на министрите да гласува “Против” подобни пагубни действия.

Българските граждани имат правото да знаят състава на хранителните продукти, които консумират и имат свещеното право да се хранят с качествени храна и да бъдат здрави“, категоричен е народният представител Даниел Петров.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...