майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Делян Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата, с промените в Конституцията това приключва
България Важно Коментари Мнения Политика

Делян Пеевски: Президентът се опитва да обърка посоката на държавата, с промените в Конституцията това приключва

Делян Пеевски

С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание, това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, предаде NOVA.

„Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях“, каза депутатът. „Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие“, гласи позиция на председателя на ПГ на ДПС.

По негови думи, на президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност. „С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори“, заяви Пеевски.

„Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва“, каза депутатът в официалната си позиция.

„България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората“, завърши Делян Пеевски.

Още по темата

Президентът: Притеснява ме, че парламент с толкова ниско доверие посяга към Конституцията

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...