майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Красимир Каракачанов: България е тотално олигархична държава
България Важно Коментари Мнения Политика

Красимир Каракачанов: България е тотално олигархична държава

Каракачанов за "Продължаваме промяната": Поредният проект за власт - нищо повече
Красимир Каракачанов
  • Правителството трябва да се грижи не за Зеленски, а за интересите на българския народ, заяви почетният председател на ВМРО и бивш военен министър

България стана тотално олигархична държава. Какво означава това – една малка група хора държат политиката, а чрез нея стават още по-богати, за сметка на останалото общество, коментира в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ Красимир Каракачанов от ВМРО.

По отношение на БТР-ите за Украйна, той обясни, че след като украинците са ги поискали и нашено правителство „на бегом“ ги дават.
„2019 г. МО поиска тези бронетранспортьори от МВР да бъдат предоставени за целите на отбраната. В началото те, като че ли бяха съгласни, впоследствие министърът отказа с аргумента, че те са необходими и те ще ги ремонтират. Т.е. 2019 г. те стават, а 2023 г. – не стават“, каза Каракачанов.

По думите му, войната в Украйна няма как да бъде спечелена и много анализатори в САЩ и в Европа си дават сметка, че това е така, а Европа търпи големи икономически загуби. „А в България, зад тази евроатлантическа мъгла, ние даваме тези БТР-и. Те стават, но не за война. Допускам, че те ще бъдат продадени. Ние можехме да ги използваме, като продадем част от тях и с получените пари да ремонтираме останалите“, обясни бившият военен министър.

Той допълни, че правителството трябва да се грижи не за Зеленски, а за интересите на българския народ. „Ти даваш една военна техника – ракети, снаряди, БТР-и и много други неща, които са засекретени, а за сметка на това какво получаваш? Тези, които би трябвало да оценят твоите жестове, вместо да ти продадат една техника, която да е на съвременно ниво и да направят някаква отстъпка в цената, те ти продават старата си техника, извадена от въоръжение, и ти я продават на тройни цени“, заяви Каракачанов.

Според почетния председател на ВМРО, военният министър Тодор Тагарев е пристрастен и не се интересува от геополитическите интереси на България, а само да си запише поредната „червена точка“ пред тези, които навремето са го изпратили на работа в Киев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...