майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Президентът: Притеснява ме, че парламент с толкова ниско доверие посяга към Конституцията
Балкани България Важно Политика

Президентът: Притеснява ме, че парламент с толкова ниско доверие посяга към Конституцията

Румен Радев

Притеснява ме, че парламент с критично ниско гражданско представителство и изключително малко обществено доверие посяга към Конституцията. Това не е нормално, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, след церемонията по пускането в експлоатация на интерконектора със Сърбия.

„Парламентът има важни въпроси, върху които трябва да се съсредоточи и не трябва да оставя впечатление, че Основният закон в държавата се използва като параван за оправдание на съществуването на тази коалиция+, подчерта държавният глава. Той добави, че в такъв парламент не може да внесе предложенията си за промени в Конституцията.

По думите, му заканата да наложи вето върху държавният бюджет е изиграла своята роля. „Имаме уверение, че земеделски земи няма да се продават“, добави той.

Радев подчерта, че пускането на интерконекторът със Сърбия е изключително важно за България. „С нашата политика променяме енергийната карта на Европа. Това не е просто интерконектор, а символ на нашата воля да допринасяме за диверсификацията на енергийните доставки, както на България, така и нашите партньори“, каза президентът.

Държавният глава посочи, че водил разговор с Александър Вучич за българското малцинство в Сърбия. „Този въпрос е от ключово значение. Два пъти бяхме в Димитровград, за да идентифицираме проблемите на хората. Ние трябва да работим заедно, това е залогът за общите ни успехи и интеграцията на Сърбия. Казуси като задържани книги на границата няма да отворят пътя на Сърбия към Европа“, заяви още Радев.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...