майонеза Kраси
Новини от Пловдив » България » Протест срещу ГМО се събра пред Министерския съвет в София
България Важно Общество Храни и напитки

Протест срещу ГМО се събра пред Министерския съвет в София

Снимка: БНТ

Протест срещу предложението за нов европейски регламент, който позволява растения да бъдат получавани чрез „нови геномни технологии, включително за храните и фуражите от тези растения“ се провежда пред Министерския съвет и е под наслов „Не на новите ГМО“, предава БНТ.

Българите не искат ГМО в храната и полетата си – това заявиха хората, които се събраха пред Министерския съвет. Според тях, Европейската комисия под натиска на големи компании иска дерегулиране на безконтролно отглеждане на ГМО растения и произведените от тях храни. Хората се обявиха за безвредни храни за потребителите, безопасни технологии за производителите и опазена природа.

В петък правителството съобщи, че България ще гласува “въздържал се” на предложението за новия европейски регламент, който позволява растения да бъдат получавани чрез нови геномни технологии, включително за храните и фуражите от тези растения. Очаква се темата да бъде широко дискутирана през новата седмица, беше решено на извънредно заседание на Комисията по земеделието и на тази по европейски политики в парламента.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

Покажи резултатите

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...