Новини от Пловдив » Градът » Полетите от Манчестър до Пловдив започват на 16 декември
Градът Общество Пловдив Посоки

Полетите от Манчестър до Пловдив започват на 16 декември

Летище Пловдив
Летище Пловдив

Летище Пловдив посреща първия полет от английския град Манчестър на 16 декември. Тържествено откриване на новата авиолиния от Манчестър до Пловдив ще се състои тази събота от 10,30 часа. След официална церемония ще бъдат посрещнати и първите пътници, които ще кацнат с полета от Великобритания.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, отчете ръководството на летище Пловдив. Ръст има и в приходите, броя на рекламодателите, а инфраструктурата е подобрена.

Тези постижения се дължат на усилията на ръководството на аеропорта в лицето на екипа Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов, които поеха управлението на летището миналата година.

Активни преговори за разкриване на нови авиолинии до летище Пловдив се водят с различни авиокомпании, които очакват подкрепа от Фонда за развитие на летище Пловдив.

Разговори се водят за полети до европейски дестинации, които включват нови градове както от Германия, така и от атрактивни дестинации от Италия и Испания. Заради проявен изключителен интерес към редовни линии за осъществяване на целогодишен туризъм в България и по-конкретно в региона на Пловдив, може да бъде разкрита авиолиния от Ташкент до Пловдив.

От 29 декември започват чартърните полети от Анталия и Измир до летище Пловдив./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...