Новини от Пловдив » Важно » Спилбърг: Нападението на Хамас е неописуемо варварство срещу евреите
Важно Свят

Спилбърг: Нападението на Хамас е неописуемо варварство срещу евреите

Стивън Спилбърг, режисьор на наградения с множество „Оскари“ през 1993 г. филм „Списъкът на Шиндлер“, се изказва срещу „неописуемото варварство“ на атаките на Хамас срещу Израел от 7 октомври.

Според „Хаарец“ холивудският ветеран е направил тези коментари, които са първите му след началото на войната между Израел и Газа, в статия, поместена на уебсайта на основаната от него фондация „Шоа“ към Калифорнийския университет. Центърът събира и придобива свидетелства от оцелели и свидетели на атаките на Хамас, както вече прави това от оцелели от Холокоста.

„В момента се провеждат няколко срещи с хора от Холокоста. Никога не съм си представял, че през живота си ще видя такова неописуемо варварство срещу евреи“, каза Спилбърг.

Режисьорът заяви, че войната в Газа е отворила отново стари рани за еврейския народ и че свидетелствата на попадналите в нея са също толкова важни, колкото и тези от Втората световна война:

„И двете инициативи, записването на интервюта с оцелели от атаките на 7 октомври и продължаващото събиране на свидетелства за Холокоста, целят да изпълнят обещанието ни към оцелелите, че техните истории ще бъдат записани и споделени в усилията да се запази историята и да се работи за един свят без антисемитизъм или каквато и да е омраза. Трябва да останем единни и непоколебими в тези усилия“, добави той./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...