Новини от Пловдив » Бизнес » Транспорт » РСМ спря тировете през ГКПП „Гюешево“ заради лошото време
Балкани България Важно РСМ Свят Транспорт

РСМ спря тировете през ГКПП „Гюешево“ заради лошото време

Северна Македония затвори ГКПП „Гюешево“ за тежкотоварни автомобили поради влошена метеорологична обстановка и снегопочистване.  От АПИ информират, че временно се ограничава движението на тирове по път I-6 Кюстендил-ГККП „Гюешево“.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждават, че пътните настилки в страната са мокри и заснежени. Температурите са в интервала от -5° до +10 °.

Сняг вали в областите София, Кюстендил, Смолян и в районите на проходите Предел, Петрохан, Шипка, Република, Троянски и Антоново. Сняг вали още в районите на Черна Места, ГКПП Станке Лисичково, Баня, Добринище /обл. Благоевград/, Омуртаг /обл. Търговище/, Шипково, Рибарица /обл. Ловеч/, Студенец /обл. Пловдив/, Юндола, Велинград, Белово, Панагюрище, Панагюрски колони /обл. Пазарджик/.

Дъжд вали в областите Благоевград, Бургас, Враца, Велико Търново, Търговище, Габрово, Варна, Сливен, Перник, Стара Загора, Пазарджик, Плевен, Кърджали, Разград, Монтана, Кюстендил.

Заради очакваното влошаване на метеорологичната обстановка Столична община започна извършването на първите обработки със смеси срещу заледяване.

Първите обработки се извършват в планинските части на Столичната община- район „Панчарево“ – селищата Плана, Железница и Пасарел. Обработват се улиците, по които се движи градския транспорт. Извършва се и снегопочистване на общинския път между с.Железница и с. Плана.

В Природен парк „Витоша“ двата пътя кв.“Драгалевци“ – х.Алеко и кв.“Бояна“ – Златните мостове“ са опесъчени.

Екипите на Столичен инспекторат създават организация и контролират работата на терен.

Областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев пък разпореди да се предприемат превантивни мерки. Той е изпратил писмо до кметовете на общините в региона, до Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областното пътно управление, ВиК – Шумен, „ЕСО“ ЕАД- мрежови експлоатационен в район Шумен, и „Електроразпределение-Север“ АД.

Добрев настоява институциите да създадат организация за достатъчно аварийни екипи за реагиране при възникнали кризисни ситуации.

В Източна България, за периода 15-16 декември, се очаква усложнена обстановка и значителни по количество валежи. През нощта срещу събота валежите ще продължат, като на много места ще преминават в мокър сняг, придружени със силен вятър. Очакват се и заледявания, допълват от пресцентъра на областната администрация в Шумен.

Както по-рано днес съобщихме от ГДПБЗН призоваха да не се пътува, освен ако не е крайно наложително. В противен случай шофьорите да избирайт само главни пътища, дори пътуването да е по-дълго.

Още по темата

Областният управител на Пловдив: Осигурено е почистването на републиканската и общинската пътна мрежа

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...