Новини от Пловдив » Бизнес » Шок: Стотици съкратени предколедно от известна пловдивска фабрика
Бизнес Важно Градът Пловдив Пловдив Важно Технологии

Шок: Стотици съкратени предколедно от известна пловдивска фабрика

Смут и брожение в социалните мрежи предизвика публикация на един от членовете на популярна в Пловдив група. Според съобщението, стотици работници са съкратени от работа в месеца преди Коледа. По данни на бивш вече служител във въпросната фирма, освободените са над 500 човека.

„Много неприятно, точно покрай празниците“, коментира друг член на фейсбук групата. „Миналата година пак бяха съкратили сума народ, точно преди празниците“, пояснява друг запознат с положението. „Това е най-лошото, хората се подготвят със семейства и деца да отпразнуват весело празниците, а те мислят изненади – уволнения, според мен нямат право през зимния период да уволняват, хората са в безизходица, стрес, ужас, паника, отчаяност. Някой трябва да се обърне със закон и наказания за такива работодатели, сега, в края на годината, къде да търсят работа тези хора, ами сметките? Направо не ми се мисли“, тревожи се друг потребител.

„До скоро търсеха служители и примамваха със заплати и бонуси. Какво стана, явно са лъгали?“, пита се пловдивчанка. „Тази година, като цяло навсякъде имаше съкращения“, отговаря й друга.

„Горките хора“, „Ужас“, „Нищо ново, това е традиция при тях преди Коледа“, пишат и други запознати със случая на масовите уволнения.

„На фона, че готвят откриване на нов завод, не е никак логично, би трябвало да наемат хора“, чуди се един от коментиращите.

Чистката на персонал е във фабриката за велосипеди на фирмата „Макском“. Още преди месец-два от завода започнали да освобождават масово служители. Тази крайна мярка наистина противоречи на публичните информации за сериозни инвестиции и разрастване на бизнеса на пловдивския производител. Преди време медиите тиражираха информацията, че „Макском“ инвестира 60 млн. лв. в разширяване на производството. Още през 2022 година започна увеличаването на площта на съществуващата фабрика с около 4 500 кв.м, а през 2023-та започна и изграждането на собствен логистичен център от около 20 хил. кв.м. В него трябваше да има има и пространство за боядисване на продукцията, а по думите на търговския директор на компанията Николай Виденов „Макском“ ще бъде първата в Европа, която „ще използва роботи и технология от автоиндустрията за боядисване на велосипеди“. По-късно стана ясно, че общият завод с Pierer Mobility ще работи само като дистрибуционен център. Приходите на пловдивската компания са пораснали с 33% през миналата година, сочат актуални данни в медиите.

„Местят производството си в Румъния и Гърция“, пише един от коментаторите във Фейсбук. За момента официална информация от фирмата няма публикувана.

 

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...