Новини от Пловдив » Важно » Кой спечели от референдума в Белащица? Всички разбраха – не и организаторите!
Анализи Важно Мнения Регион Родопи

Кой спечели от референдума в Белащица? Всички разбраха – не и организаторите!

Павел Михайлов, кмет на Община Родопи
  • Истината е, че спечелиха белащенци! Спечелиха жителите на Община Родопи!

Референдумът в Белащица се провали. Жителите на селото ясно показаха, че НЕ желаят да се присъединят към големия град и да се наруши целостта на Община „Родопи“.
Показват го числата. Едва 126 души от имащите право на глас 1734 белащенци отидоха до секциите и гласуваха със „ЗА“ – 7%.
Останалите 93% показаха червен картон, в качеството си на рефер, който цял мач гледа груби нарушения на правилата.
Самообявилите се за радетели за доброто на Белащица и нейното бъдеще членове на инициативния комитет за провеждане на референдум успяха да „заразят“ с идеята си едва стотина души, след като повече от година кресливо мотивираха целите си, а именно, че така Белащица ще има повече възможности за развитие.
Резултатът обаче са голи обещания, повече от година напрежение и несигурност за бъдещето на белащенци и разход в размер на 26 хиляди лева от бюджета на община „Родопи“. Средства, които можеше да бъдат вложени в изграждане на детска площадка в селото. Ще върнете ли тези средства дами и господа?
Като част от Община „Родопи“ Белащица има проект на стойност 13 милиона лева за подмяна на водопроводната мрежа. Част от тези средства са в проекта за бюджет на държавата. Умишлено не публикувах този факт преди референдума, за да не бъда обвинен в популизъм.
В момента проектираме нови сгради на детската градина и на училището с бюджетни средства
– заложени са пари за изграждане на ново площадно–парково пространство в центъра на селото
-осигурено е финансиране на проект за създаване на еко-парк „Чинарите“ и екопътека към манастира „Свети Георги“. Скоро започва рехабилитация на пътната настилка на улица „Трети март“. Това се все проекти, които съм обсъждал с настоящия кмет на селото Трендафил Бакалов, във времето когато не беше на тази длъжност, в качеството му на общественик, защото неговият предшественик не ме разбираше.

Случилото се в село Белащица прилича на опит за преврат в нечия угода. Остро осъждам подобни груби опити за посегателство върху местното самоуправление и границите на нашата община, а инициаторите трябва да понесат своята отговорност, най-малкото морална!

Вярвам, че можем да привличаме повече инвестиции, чрез партньорски проекти с Община Пловдив, а диалогът и добрият тон в лицето на новия кмет Костадин Димитров е подновен

Бъдещето със съседен Пловдив е в участието в съвместни проекти за развитие на региона.
Като кмет на Община Родопи, се стремя да защитавам интересите на жителите и категорично заявявам несъгласието си с идеята за отделяне на Белащица и което и да е друго населено място от Община „Родопи“.

С уважение, Павел Михайлов

Още

Опит за равносметка: Жителите на Белащица се оказаха по-умни

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...