Новини от Пловдив » Важно » Студенти изненадаха с коледни подаръци пациентите на Детска клиника в УМБАЛ „Св.Георги“
Важно Градът Пловдив Пловдив Важно Случка на деня

Студенти изненадаха с коледни подаръци пациентите на Детска клиника в УМБАЛ „Св.Георги“

Студенти от Технически университет–София, Филиал Пловдив, от ПУ „Паисий Хилендарски“ и доброволци на БЧК раздадоха днес подаръци на всички пациенти в отделенията на Детска клиника към в Пловдив.

Играчки, книжки и лакомства получиха дечицата, много от които ще трябва да прекарат предстоящите празници в болничното легло. Магистърът по електротехника на Техническия университет Иван Палешников и неговата колежка Христиана Петкова от специалност компютърни системи и технологии влязоха в ролите на Дядо Коледа и Снежанка, с което предизвикаха искрените усмивки на малчуганите.

В раздаването на подаръците се включиха и доброволците от пловдивската структура на БЧК, както и младежи от Студентските съвети на Техническия и Пловдивския университети.

„Кутии на приятелството“ е традиционна коледна инициатива на БЧК-Пловдив, в която ученици събират подаръци за децата, принудени да посрещнат празниците в болничните заведения. За първи път тази година инициативата среща подкрепа и от висшите учебни заведения.

„Решихме да се включим в кампанията на БЧК без колебание, защото смятаме, че коледната магия може да сътвори чудо за болните деца, като върне усмивките им. Понякога щастието е най-доброто лекарство“ – сподели председателят на Студентски съвет на Технически университет Гергана Иванова. Тя разказа че част от подаръците, събрани от студентите и преподавателите на Техническия университет, са дарени и на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, а останалите ще бъдат раздадени утре в отделението по „Детска хирургия“ на УМБАЛ „Св.Георги“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...