Новини от Пловдив » Важно » Увеличиха с 15% индексациите на превозвачите от градския транспорт
Важно Градът Община Пловдив Пловдив Важно

Увеличиха с 15% индексациите на превозвачите от градския транспорт

Съветниците приеха без забележки предложението на кмета Костадин Димитров да се увеличи сумата по пределните разходи на превозвачите в градския транспорт с 15%. Решението се налага поради невъзможността на трите транспортни фирми, представлявани от Петко Ангелов да покриват разходите си по обслужването на линиите в града. Тези оператори обаче са били напълно изрядни в задълженията си към общинската транспортна схема. Общинският съвет прие и прехвърляне на квоти за извънградски линии по областната транспортна схема от община Пловдив към община Съединение.

Работата на съветниците запецна, когато трябваше да одобрят спечелил победител в конкурс за наем на ученическите столове в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в район „Централен“ и ОУ „Райна Княгиня“. И двата конкурса са спечелени от една и съща фирма. От „Браво, Пловдив“ призоваха да се гласува против, тъй като имало оплаквания от качеството.

Съветниците обаче се раздвижиха извън залата, кворумът се разпадна и предложението за първото училище не беше прието.

„Предложението досега е влизало два пъти на сесия и не е събрало достатъчно гласове и директорът няма основания да прекрати процедурата. Има вероятност следващия път пак да го гледаме“, коментира втория казус за ОУ „Райна Княгиня“ Савина Петкова. Славчо Атанасов пък заяви, че може да последват съдебни процедури срещу общината. В крайна сметка, след дадената почивка, точката бе отложена за следващо заседание.

Общинският съвет прие и Календара на културните събития на Пловдив за 2024 година, като сума за култура ще е 3 750 000 лева. Програмата включва 1 656 224 лева за „Фестивали и значими събития”, ”Мобилност”, „Гражданска активност” и „Книги на пловдивски автори и важни за града издания“.  1 645 840 лева отиват други фестивали, конкурси, награди, събития и кампании, организирани от Общината, а 40 хиляди лева се дават за новия компонент – „Превод на пловдивски автори в чужбина”.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...