Новини от Пловдив » Градът » Благотворителен коледен базар в Спортното училище, отличиха десетте най-добри състезатели
Градът Образование Пловдив

Благотворителен коледен базар в Спортното училище, отличиха десетте най-добри състезатели

Празничният декември влезе в СУ „Васил Левски“ в Пловдив с настроение, усмивки и звън на камбани. В 75-ата си годишнина, по традиция стартираха тържествени инициативи в най-славното спортно училище в България. Искрящата красота на Коледа влезе във всяка класна стая. Най-емблематично обаче остава коледното дърво в двора на школото, което бе окичено с боксови ръкавици, тенис ракети, гимнастически ленти, борцовки.
Зрелостниците от випуск 2024 направиха коледна изненада, подарявайки на своите съученици и учители голяма елха. „Разбира се, най-важното е да споделим време с близките си в празничната вечер, но още по-хубаво би било тази радост да споделим със своите съученици и учители в празничната атмосфера на нашия коледен благотворителен базар.“ С тези думи се обърнаха дванадесетокласниците към подреждащите базара в Спортното училище. Випускът пожела на всички много сбъднати мечти и желания, здраве и късмет, а стремежът към спорта да води съучениците им към нови успехи.
В днешния 20 декември стартира благотворителният коледен базар, разположен в едно от общежитията към училището, артикулите от който, всеки може да запази в училищната Facebook страницата. Учениците сами или с помощ от своите родители са изработили материалите, които ще бъдат продавани. Сумата ще бъде разпределена за подпомагане на избран от комисия зрелостник на Спортното училище и инициативата „Българската коледа“, провеждана под патронажа на президента  Румен Радев.
Ще бъдат наградени и победителите в множеството конкурси, които текат през месец декември в училището – за най добра коледна рисунка, литературен конкурс на тема „Моето коледно чудо“ и „Моето коледно желание“, в категории 5-7, 8-10 и 11-12 клас, както и конкурс за най-добре украсена класна стая.
В началото на месец декември светнаха и олимпийските кръгове, които красят двора до централния вход на училището.  Години наред Спортното училище възпитава, гради и популяризира олимпийските ценности в младото поколение. Като част от Олимпийското звено е дало на спорта не една или две олимпийски надежди, а цели осем олимпийски медалисти.
В края на календарната 2023 г. вече са известни и най-добрите спортисти. Състезателите са постигнали своите успехи с много труд, амбиция и мотивация винаги да надграждат и да постигат по-високи резултати.
Класацията стартира с върховото първо място за състезателката по художествена гимнастика Ванеса Емилова, която става Световна шампионка за девойки ансамбъл в категорията многобой и отборно в Румъния. Състезателката печели и второ място на финал отборно с топки, първо място на Европейско първенство топки и второ място на Европейско първенство многобой. Ванеса е израснала в семейство на спортисти и още от малка е закърмена с любовта към спорта. Към днешна дата е състезателка от СКВТ „Тракия“ с треньор Нина Саръсакалова.
2. Бояна Костадинова – вдигане на тежести
Като състезателка на СКВТ „Марица“ с личен треньор Борислав Налбантов, Бояна участва на Европейско първенство за кадети в Молдова, където печели първо място в изтласкване, второ място с изхвърляне и второ място в двубой. Костадинова  поставя и европейски рекорд за кадети до 15- години в категория до 45 килограма в движението изхвърляне.
3. Виктор Костадинов – вдигане на тежести
Виктор заема късметлийското трето място като бронзов медалист от Европейско първенство по вдигане на тежести.
4. Есад Бозали – борба свободен стил
Състезателят на клуб по борба „Локомотив“-Пловдив с треньор Александр Грибков печели злато на Балкански игри, също така участва и в Европейско първенство по свободна борба за момчета в Капосвар, Унгария 6-9.07.2023г. , където заема 7 място в кат. 41 кг.
5. Александър Делчев – борба свободен стил
Александър Делчев, който  расте в семейство на страстни спортисти, става златен медалист на Балкански игри и печели  пето  място в кат. 51кг. на Европейско първенство по свободна борба за кадети в Тирана под ръководството на треньора си Александр Грибков.
6. Виктория Коева, Маргарита Гунчева, Мария Габриела Миличевич, Ива Дудова, Йоана Докова – волейбол.
Великолепната петорка волейболистки заемат шестата позиция като бронзови медалистки от Балканските игри и класирани на осмо място на Световно първенство U20 с националния отбор на България.
7. Радослав Йотов – спортна гимнастика
Деветокласникът Радослав Йотов заема седма позиция, след като завоюва бронзов медал от Балканско първенство в Истанбул проведено в периода 20-23.09.2023 година. Негов личен треньор е съименникът му Радослав Емилов.
8. Радостина Ангелова – кану-каяк
Радостина е състезателка по кану-каяк, с треньор Димитър Генов към СККК „Тракия“. Тя се нарежда на почетното осмо място, след като успява да завоюва 11-място на Световно първенство по кану-каяк и шесто място  на Европейско първенство.
9. Галин Продански – вдигане на тежести
Галин Продански се нарежда на девето място, след като се класира на 4-то място на Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети до 15-години.
10. Димитър Дончев- вдигане на тежести
На десето място се нарежда състезателят Димитър Дончев, класирал се на 5-то място на Европейко първенство по вдигане на тежести в Молдова в дисциплините изхвърляне, изтласкване и двубой за кадети до 17 години, с учител по спортна подготовка – Борислав Налбантов.
Традиционно спортистите се награждават на 19-и февруари, когато училището почита паметта на своя патрон Васил Левски.
Директорът на СУ „Васил Левски“ Ружка Генова, пожела краят на тази календарна година да съхрани всичко добро и да донесе на всеки още по-силен плам, за да се достигнат върховете – спортни и житейски, воля, за да устояват на предизвикателствата, сила, за да се стигат мечтите, красота – да озарява дните ни!
Повече информация може да се прочете на www.suvlevski.com и социалните мрежи на училището.
ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Да се премести ли Альоша от Хълма на освободителите?

  • Не, Альоша е паметник на загиналите войни във Втората световна война 55%
  • Да, паметникът е тотем на една окупационна армия 24%
  • Това е палиативен проблем, Пловдив има много по-важни проблеми за решаване 13%
  • Въпросът трябва да се постави на широко обсъждане и референдум 8%
  • Не ме интересува 1%

Начална дата: 25.01.2024 @ 18:33 | Крайна дата: 26.02.2024 @ 8:29

Зареждане ... Зареждане ...