Новини от Пловдив » Важно » Пловдив спечели близо 2.6 млн. лв. за Народна библиотека „Иван Вазов“
Важно Пловдив Пловдив Важно

Пловдив спечели близо 2.6 млн. лв. за Народна библиотека „Иван Вазов“

Община Пловдив спечели безвъзмездно финансиране за 2 588 280 лв. по проект по Оперативна програма „Национален план за възстановяване и устойчивост“. Новината дойде днес, след като Управляващият орган обяви резултатите.

Проектът е с наименование „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив“ , срокът на изпълнение е 30 месеца след сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ.

Наименованието на процедурата, по която община Пловдив кандидатства, е „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, по Приоритетна ос „Нисковъглеродна икономика“.

Проектното предложение включва подобряване на енергийните характеристики на сградата на Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив чрез прилагане на високоефективни мерки, съгласно извършен обстоен енергиен одит. Прилагането на мерки за повишаване енергийната ефективност на сградата ще доведе до намаляване на емисиите на парникови газове и ще позволи устойчиво управление и поддръжка на сградата с оглед предоставяне на услуги на потребителите в по-комфортна среда. Чрез изпълнение на дейностите по проекта ще се удължи жизнения цикъл на сградата и ще се подобрят условията за работа и условията за предоставяне на услуги.

Народната библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив изпълнява функциите на второ национално книгохранилище. Библиотеката има голям принос в опазването на българското културно-историческо наследство. Тя е най-голямата публична библиотека в България. Наред с Националната и единствена сред другите библиотеки в страната, тя съхранява и опазва за поколенията пълен Архив на българската книга.

Директорът на НБ „Иван Вазов“ Димитър Минев благодари сърдечно на кмета на града Костадин Димитров и на зам.-кмета по култура Пламен Панов за положените труд и усилия. Развитието и обновяването на пловдивската библиотека е един от приоритетите в програмата за управление в настоящия управленски мандат.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...