Новини от Пловдив » България » Премиерът: Не са поставяни допълнителни условия на България за влизането в Шенген от началото на март по въздух и море
България Важно Коментари Мнения Политика

Премиерът: Не са поставяни допълнителни условия на България за влизането в Шенген от началото на март по въздух и море

Николай Денков

Не са поставяни допълнителни условия на България за влизането в Шенген от началото на март по въздух и море, заяви премиерът Николай Денков. Заедно с вицепремиера Мария Габриел той участва в среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, финансовия министър Асен Василев, вътрешния министър Калин Стоянов и представители на парламентарните комисии по външна политика и по въпросите на еврозоната, предаде БНР.

Според лидера на ГЕРБ и председател на комисията по външни въпроси Бойко Борисов, влизането в Шенген по въздух и море е успех, който би бил невъзможен без мнозинството в парламент.

„Ако не работеше парламентът, никой Шенген, никое служебно правителство не можеше да мине по която и да е от тази стъпки“, коментира Борисов, а тезата му бе подкрепена от Станислав Анастасов от ДПС.

„Ние ще продължим работата по всички онези теми, които са свързани с нашето наистина пълноценно членство в ЕС и НАТО, така че българските граждани и бизнесът – най-вече – който им дава работа, да могат да видят всички ползи“, заяви Анастасов.

Помолен за коментар дали има допълнителни условия, поставени от Виена, премиерът Николай Денков припомни, че самата Австрия влиза на два етапа в Шенген.

„Това, за което преговаряме през последните седмици, е как да се формулира решението за сухопътните граници. Не очакваме промяна в тази позиция, защото ако Австрия промени отношението си към това, което вече е приела, означава, че влизаме в съвсем друга дискусия. Не очаквам това да се случи“, каза министър-председателят.

И още – заради мигрантския натиск има сухопътни граници дори между държави, които вече са в пространството, допълни Денков. „Включително и границата между Австрия и Германия, да кажем. Когато почнат да пазят границите между другите европейски държави, тогава ще е най-подходящият момент да падне границата и за нас“, подчерта премиерът.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...