Новини от Пловдив » Градът » Пет чартърни полета от летище „Пловдив“ за ден
Градът Общество Пловдив

Пет чартърни полета от летище „Пловдив“ за ден

Пет чартърни полета излетяха успешно тази сутрин от летище „Пловдив“. Те пристигнаха от Анталия с туристи за зимните ни курорти и отлетяха в обратна посока с пътници, които ще посрещнат новата 2024 година в турски курорти. Три от полетите се обслужват от авиокомпания SunExpress, един от Tailwind и един от Freebird.

Полети от Анталия до Пловдив ще има през зимния сезон. Следващите пет самолета се очаква да кацнат и излетят в обратна посока на 2 януари.

Друга добра новина е възстановяването на редовната авиолиния Тел Авив-Пловдив, обслужвана от авиокомпания Akria. Тя ще стартира отново на 15 януари.

Изключителен интерес има и към чартърните полети с авиокомпания JET2 от Белфаст до Пловдив. 151 ирландски туристи пристигнаха тази седмица, за да посрещнат празниците на зимните ни курорти. Следващият полет от Белфаст е насрочен за 31 декември.

По план пристигат и много английски туристи с новата авиолиния от Манчестър. Продължават и полетите до Лондон, обслужвани от Ryanair и Wizzair, като само в следващите 6 дни ще бъдат изпълнени 10 полета от и до английската столица.

„За тази зима полетите, които са свързани със зимните курорти, стават повече в сравнение с миналия сезон, когато съществуваше единствено авиолинията от Белфаст. Капацитетът на летището е да обслужва 1 милион пътницигодишно. До средата да декември имаме 230 хиляди пътници за и работим в насока да ги увеличим“, заяви председателят на Съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Той припомни, че за откриване на нови авиолинии са необходими стимули и облекчения за авиокомпаниите и подкрепа от Фонда за развитие на летище Пловдив. В последния месец се наблюдава повишен интерес от страна на кметовете на общини, които имат намерение да станат членове на Фонда.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, като в момента Фондът за развитие на летище Пловдив преговаря за разкриване на нови линии до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия и Испания./ПловдивПрес

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...