Новини от Пловдив » Важно » Капан за ЧНГ! Българи висят с часове на сръбско-унгарската граница
Важно Свят

Капан за ЧНГ! Българи висят с часове на сръбско-унгарската граница

Кадър: БГНЕС

Повече от четири часа наши сънародници са блокирани на сръбско – унгарската граница. Това съобщиха очевидци на драмата за БГНЕС.

Хората споделят, че опашката е огромна, а сред пътуващите има бременни жени и малки деца. „Организирана екскурзия, която пътува за Австрия, Виена. Автобусът е пълен с деца. Има, доколкото разбрах, в един от другите български автобуси и бременна жена. Нямаме толкова храна вече достатъчно, нито вода.

Звъняхме на посолството в Унгария, където ни отговориха, че текат сериозни проверки, предвид че Унгария е външна граница на Шенген за емигранти, но до момента в нито един от автобусите не виждаме действително да текат проверки. Просто битката около 25 автобуса стоят блокирани и не се случва абсолютно нищо.

Унгарските власти абсолютно никакви обяснения не ни дават. Търпението на всички се изчерпа. Децата са вече изморени, изнервени и гладни. Нямаме тоалетна дори. Буквално сме в нищото. Ужасно е“, казва една от пътуващите пред БНР.

Във връзка с информацията за блокирани българи на границата между Сърбия и Унгария, която традиционно е една от най-натоварните поради факта, че е Шенгенска, от Посолството ни в Унгария пред БНТ, че са в постоянен контакт с нашите сънародници.

По последна информация някои автобуси, превозващи българи по маршрута, вече са потеглили.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

Покажи резултатите

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...