Новини от Пловдив » Важно » Путин: Русия никога няма да отстъпи
Важно Войната в Украйна Свят

Путин: Русия никога няма да отстъпи

Русия никога няма да отстъпи, заяви днес в новогодишното си обръщение руският президент Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

Руският лидер отбеляза, че през 2023 година страната му решително е защитавала националните си интереси.

„Доказахме неведнъж, че можем да решаваме най-сложните задачи и никога няма да отстъпим, защото няма сила, която може да ни разедини“, каза Путин в излъченото по телевизията обръщение.

Въпреки че президентът не говори директно за конфликта в Украйна, той намекна за него, като изрази признателността си към руските войници, които нарече „нашите герои“.

За разлика от миналата година, този път Путин не бе обграден от хора във военни униформи. На заден план в тазгодишното обръщение се виждаше Кремъл – нещо характерно за повечето новогодишни обръщения на руския лидер.

През 2023 година „ние решително защитавахме националните си интереси, свободата си и сигурността си, нашите ценности“, каза Путин в обръщението, което бе излъчено най-напред в райони на руския Далечен изток, в които Нова година вече настъпи.

Президентът увери, че Русия, която преминава през „исторически етап“, ще бъде „още по-силна“ през новата година.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...