Новини от Пловдив » Важно » 18-годишни загинаха от фойерверки в Берлин, размирици и 390 арестувани в немската столица
Важно Инциденти Свят

18-годишни загинаха от фойерверки в Берлин, размирици и 390 арестувани в немската столица

Снимка: Berliner Morgenpost

Размирици белязаха посрещането на Нова година в Германия. Берлинската полиция съобщи, че е задържала 390 души през нощта, като повечето от тях заради нарушаване на Закона за експлозивите, съобщиха немските медии.

54 полицаи са ранени, 30 от които от фойерверки, след като 4500 униформени от столицата и други провинции били разположени в голяма операция, започната поради по-широко разпространени вълнения от обикновено миналата година. Само осем от тях обаче не успяха да завършат смените си, казва оворител на полицията.

Има и два фатални случая. Двама 18-годишни младежи загинали при отделни инциденти с фойерверки. В събота пък по подобен начин се стигна до фатален край и при 40-годишен мъж в Берлин, пише Дойче Веле.

Къдър: SRF

Въпреки големия брой арести и ранени полицаи, официални лица все пак описаха операцията като успешна, а нощта като по-спокойна от миналата година. Диершке каза, че една от причините за високия брой арести е, че полицейското присъствие е засилено, което означава, че служителите могат да се „намесят рано и ефективно“. Говорител на пожарната описа ситуацията в града като нормална за новогодишната нощ.

Сценарият от миналата година се повтори в Берлин, когато избухнаха безредици, при които демонстранти използваха петарди и ракети, а германската полиция съобщи за поредица от нападения срещу медици от Спешна помощ, но и срещу обикновени граждани. Заради инцидентите от последните години, в германското общество все по-сериозно се обсъжда въпросът за пълна забрана на фоейрверките.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...