Новини от Пловдив » България » Дълг от €400 000 е мотивът за убийството в София
България Важно Крими Съд и Прокуратура

Дълг от €400 000 е мотивът за убийството в София

Архив

Основният мотив за убийството на мъж в София, по който работят разследващите, е неуредени финансови отношения. По първоначална информация жертвата дължала 400 000 евро на бивш финансов министър, който е баща на един от задържаните. Задължението датирало отпреди 7-8 години”. Това заяви директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов в интервю за NOVA пред Мариета Николаева.

Сигнал за изчезването на убития мъж е подаден от неговата майка на 5 януари около 16:00 ч. „Такива сигнали се подават ежедневно, тук е била много важна професионалната работа на колегата, който е приел сигнала. Оперативните действия са започнали веднага, с цел разкриване на тежкото криминално деяние. Установено е странно преминаване на държавната граница на потърпевшия с един от заподозрените извършители“, коментира Николов.

„Толкова бързо действаха в този момент нашите колеги, че задържаните направиха доста пропуски в укриването на важни веществени доказателства. В превозното средство на двамата задържани са открити личните документи на убития мъж”, коментира още Николов.

Той каза, че като предполагаем физически извършител на убийството се разследва погребалният агент, а срещу другия задържан – Петър Александров, има жалби за лихварска дейност.

„В деня на убийството, към 11:30 ч., наш служител от „Икономическа полиция“ е провел среща с Александров в кантора на частен съдебен изпълнител. Служителят е извършил проверка във връзка със сигнал, при който дама заявила, че имотът ѝ следва да бъде описан и прехвърлен на г-н Александров, в резултат на неизпълнение на задължение към същия“, разказа Николов. И уточни, че оттам започва проследяването на заподозрения.

Разкриваемостта на престъпленията се е вдигнала доста през 2023 г. Над 8000 са разрешените случаи за изминалата година при около 7000 за 2022 г., каза Николов.

ПРЕВИШАВАТ ЛИ СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ

Директорът на СДВР коментира и протеста на футболни фенове. Той каза, че са установени четирима служители на МВР, които са дисциплинарно уволнени заради използване на прекомерна сила и оронване на престижа на ведомството. Други 9 души са наказани с порицание за срок от 1 година. Между тях има и полицейски ръководители, част от които най-вероятно няма да продължат да работят в структурите на МВР, каза главен комисар Николов.

Със заповед на главния секретар на МВР започват ежеседмични обучения на служители на министерството, като ще се изследват и пропуски в дейността. Боди камерите ще станат задължителни за всички полицаи, които работят на улицата, каза Николов в коментар на случая от Стара Загора, където при гонка с полицията почина Пламен Пенев.

УБИЙСТВОТО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ

Убийството на Алексей Петров остава единственото неразкрито на територията на СДВР, заяви Николов.

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА

198 автомобила на нарушители са отнети от СДВР след шофиране под въздействието на алкохол и наркотици, коментира Николов. Мярката рязко е намалила броя на нарушенията за миналата година.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...