Новини от Пловдив » Важно » Трилистник пропищя: Нямаме път, трошим си колите! Нямаме и кмет (ВИДЕО)
Важно Кадър на деня Марица Регион

Трилистник пропищя: Нямаме път, трошим си колите! Нямаме и кмет (ВИДЕО)

Жителите на село Трилистник се видяха в чудо откакто времето се развали. Временният път за Пловдив се превърна в кален кошмар, целият надупчен, колите се трошат, а на всичко отгоре от камиони и друга тежка техника не можем да се разминем. Това сигнализираха пред ПловдивПрес хората от едно от големите села в Община Марица.

Откакто преди няколко месеца прелезът при съседното село Рогош беше разкопан, хората са принудени да шофират до временно шосе, което минава покрай жп-линиите и стига до Скутаре.  2-километровото трасе обаче не се поддържа и в момента има дупки по две педи дълбоки, късат гумите с джантите, възмущават се трилистничани.

 

Пътят им за Рогош беше затворен от НКЖИ, защото започна строежа на надлез, но от фирмата изпълнител не дават обяснения защо никой не се грижи за резервното трасе, още повече, че то се ползва и за тежкотоварната техника на обекта.

Къде е кметът на Община Марица Димитър Иванов за да притисне строителите поне отвреме-навреме да хвърлят чакъл в огромните ями, питат от Трилистник. Ако не може, да прати един камион с чакъл и той да разхвърля с лопатата, гневят се хората.  Още повече, че преди време в една прибързана пиар акция Иванов даде дума, че няма да има проблем с т. нар. транспортен байпас. Кметовете на Трилистник и на Скутаре също се ангажираха за поддръжката, снимаха се за спомен (Виж снимката), но явно са позабравили, сочат фактите.

Снимка за спомен. Обещаното не е като изпълненото.

Децата в Трилистник учат в съседното село Рогош, където е средищното училище. Там ходят и да пазаруват, а също и на гости на роднините. Най-важното обаче е, че това беше най-краткият ни път до Пловдив, подчертават от Трилистник. Сега, за да не си трошат колите, хората заобикалят по магистрала „Тракия“, което удължава пътя им с около 20-30 км в двете посоки, а това са ежедневни разходи.

Припомняме, че прелезът трябваше да бъде затворен още в началото на септември, но местната власт „тактично“ измоли строителството да бъде отложено за след изборите, а междувременно недоволството в Трилистник и съседните Рогош и Скутаре принуди Община Марица да направи временно трасе, което обаче сега е зарязано и видимо не се поддържа.

Според ръководителя на проекта инж. Иван Бакалски надлезът между Трилистник и Рогош трябва да е готов до март 2024 година, но разходка из обекта показва, че едва ли ще се справят с графика.

Съоръжението е част от проекта за рехабилитация на жп линията Пловдив-Бургас, по която се изграждат общо 39 надлеза. За алтернативно трасе обаче никой не беше помислил и насипаният асфалт край линиите сега се превръща в кошмар за жителите и на трите села.

Готови сме да дадем думата на отговорните лиза по темата. Очаквайте подробности в ПловдивПрес!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...